Renoveer én verduurzaam uw platte dak in 1 behandeling

Ploeg dakcoatings

Het platte dak staat volop in de belangstelling. Een plek voor de verduurzaming van gebouwen. Niet gek. Het aantal vierkante meters platte daken is enorm. De impact ook. Het plaatsen van zonnepanelen op het dak is alom bekend. Minder bekend is het verduurzamen van daken met een witte coating. Het draagt bij aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid, bedrijven, instellingen, vastgoed-beheerders en particulieren.

Over Silicone Roofing TG

Dé coating voor het verduurzamen van het platte dak

De beste optie in dakrenovatie voor een naadloos, waterdicht en zonreflecterend plat dak. Het stopt de veroudering van verschillende soorten dakbedekking en kan meteen over oude dakbedekking worden aangebracht. Een unieke methode, die totaal anders is dan de traditionele methode van dakrenovaties én stukken voordeliger. De unieke Triple Guard Technology zorgt voor een lange levensduur van bestaande dakbedekkingen tot wel 25 jaar.

Silicone Roofing TG met Triple Guard Technology
Het geheim achter de duurzaamheid van Silicone Roofing TG dakbedekking is de nieuwe Triple Guard Technology. Een unieke combinatie van grondstoffen voor een optimale bescherming en duurzaamheid van de coating.

Dak

Wat zijn de 3 componenten van Triple Guard Technology?
Het siliconen bindmiddel in Silicone Roofing TG vormt een zeer solide, elastische en sterke basis. Dit biedt een langdurende, driedubbele bescherming tegen alle weersinvloeden.

De 3 belangrijkste eigenschappen van siliconen
1. Extreme UV-bescherming verdubbelt de levensduur van het platte dak
2. Bestand tegen stilstaand water belasting
3. Unieke zonwerende eigenschappen en energiebesparend door zonreflectie en rendementstijging bij gebruik zonnepanelen

UV resistent
Weersinvloeden, zoals UV straling, warmte en zuurstof, hebben vanzelfsprekend invloed op de kwaliteit van de dakbedekking. Problemen zoals het teruglopen in glansgraad, vergeling, barsten en een verminderde functionaliteit van de coating kunnen optreden, waardoor een kortere levensduur van het aangebrachte systeem kan ontstaan. Het siliconen bindmiddel in Silicone Roofing TG is ongevoelig voor degradatie d.m.v. UV straling, wat ervoor zorgt dat bij regelmatig onderhoud het dak langdurig mee gaat.

Bestand tegen stilstaand water belasting
Na het aanbrengen van Silicone Roofing TG ontstaat er een 100% waterdicht membraan dat bestand is tegen stilstaand water. Deze waterdichtheid wordt bereikt door het silicone bindmiddel, waardoor een hydrofobe (waterafstotende) laag ontstaat. Door deze naadloze afwerking is inwatering door stilstaand water op het oppervlakte uitgesloten.

Zonreflectie
De witte kleur weerkaatst de warmte van de zon. Daardoor houdt het dak minder warmte vast. (Een zwart dakvlak kan opwarmen tot 80°C, een wit dakvlak wordt niet warmer dan 40°C). De binnentemperatuur onder het dak loopt minder snel op, waardoor airco's minder vaak aan hoeven. Eventuele zonnepanelen hebben ook voordeel bij het minder warme dak, want de opbrengst wordt verhoogd.

Contact

Graag informeren wij u uitgebreid over onze diensten. Laat uw gegevens achter en geef aan waarover u meer wilt weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Ik wil meer informatie over...
Ploeg dakcoatings
anders...